Зима ще не прийшла: погодні рекорди минулого року
Середня температура повітря за рік на 2-3° вище кліматичної норми

2019 рік на Черкащині видався найтеплішим та найсухішим за останні 70 років спостережень.
 

Середня температура повітря за рік 10-11° тепла, що на 2-3° вище кліматичної норми та на 0,5° перевищила попередній рекорд, що був зафіксований у 2007 році.
Найхолодніше було 22 січня – -25,8°С, найспекотніше – 14 серпня, коли температура у затінку досягала +36,4 °С.

 

Завдяки аномально теплому грудню, коли було побито 10 температурних рекордів, метеорологічна зима до Черкащини ще не завітала.
Кількість опадів за рік 290-412 мм, що на 50-70 % менше кліматичної норми.

Про це повідомив Черкаський обласний гідрометцентр.

За прогнозом, характер атмосферної циркуляції не змінюється, тепла Атлантика продовжує сперечатися із прохолодним континентальним антициклоном.
 

Тому в нашому регіоні сильні морози, як і снігопади, поки що неможливі. У вихідні і святкові дні переважатиме волога, вітряна та помірно-тепла погода зі значними коливаннями атмосферного тиску.
 

Якщо детальніше, то: субота та більша частина неділі пройдуть під впливом західно-європейського антициклону, тому очікуються слабкі морози 2-4º та без опадів, атмосферний тиск підвищений.
Вдень у неділю, з наближенням циклону з півночі, атмосферний тиск падатиме, переважатиме хмарна, з туманами та мрякою погода, температура до 1-3º тепла.
Напередодні Різдва, 6 та вночі 7 січня, в тиловій частині циклону, дещо похолодає до 3-5º морозу, можливий невеликий сніг. Але вже вдень 7-го знову почнеться невелике потепління на фоні незначних опадів опадів і окремих туманів.

 

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .