Агенти ворога готували масовані авіаудари по регіонам, зокрема, і Черкаської області, напередодні Великодня (ВІДЕО)
Їх затримала СБУ

Служба безпеки затримала агентурну групу фсб, яка готувала координати для масованих авіаобстрілів Київської, Черкаської, Полтавської, Вінницької та Кіровоградської областей напередодні Великодня.

Серед пріоритетних цілей ворога були енергогенеруючі підприємства та логістичні склади зберігання пально-мастильних матеріалів. Крім того, окупанти сподівались отримати від своєї агентури «підтвердження» щодо актуальних геолокацій військових аеродромів та спецпідрозділів, які охороняють Генштаб ЗСУ.

Для виконання цих завдань російська спецслужба залучила двох своїх агентів з Умані та Лубен. Для конспірації фігуранти діяли порізно, але дистанційно «замикалися» на одного куратора з фсб. Запроданців затримали «на гарячому» неподалік Києва, де вони проводили дорозвідку поблизу потенційних цілей.

Як встановило розслідування, обох фігурантів, 28-річних безробітних у березні цього року дистанційно завербував кадровий співробітник «кримського управління» фсб. За співпрацю він обіцяв грошову винагороду. Для комунікації використовували анонімний чат у популярному месенджері.

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .