У Черкасах відкрили пам'ятний знак на честь українських воїнів
Загиблих у війні на сході вшанували в Черкасах. На честь українських воїнів відкрили пам’ятний знак.

Загиблих у війні на сході вшанували в Черкасах. На честь українських воїнів відкрили пам’ятний знак. Розмістили його поряд із адмінбудівлею Черкаського авторемонтного заводу, що є філіалом державного концерну Техвоєнсервіс. Натхненником меморіалу став керівник оборонного підприємства Леонід Станчук. Він з самого початку війни боронив нашу землю на передовій. Підрозділ, яким десантник командував знищував сепаратистів в Донецькому аеропорту та інших гарячих точках фронту. Саме тоді і з’явилась ідея про створення пам’ятника.

Леонід Станчук  генеральний директор Черкаського авторемонтного заводу

Дуже переживав за нашими загиблими, які не повернулися на мирну територію нашої держави. Хлопці полягли і я думав, як хоч щось для них зробити.  

Гранітний камінь постаменту особливий – його вибили з під ніг у вождя світового пролетаріату, що понад пів століття стояв на центральній площі Черкас. На ньому викарбували девіз Високомобільних десантних військ – ніхто крім нас. Саму стелу автори монументу виконали у вигляді стилізованого тризуба із зображенням десантника, танкіста та піхотинця. Це має символізувати вклад всіх родів військ у спільну перемогу над окупантами.  

Костянтин Омаргалієв, заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації

Сьогодні, як ви бачите пам’ятний знак відкрито і я вважаю, що це добра справа. Це для нашої молоді, ми то вже будемо пам’ятати, щоб молодь не забувала, якою ціною нам дістається наша незалежність, наша цілісність. Молодь і країна повинна знати своїх героїв, які віддають своє життя за незалежність.

На відкриття пам’ятного меморіалу прийшли півсотні АТОвців. Вони завжди будуть пам’ятати своїх безстрашних побратимів і за першим покликом знову повернуться на передову боронити Батьківщину.

Лора Когут, Асоціації професійних капеланів України

Для мене відкриття цього пам’ятника це знаєте трохи сльози на очах, тому що багато хлопців загинуло. Це не просто загиблі, навіть, якщо ми його не знали, це наш побратим, це людина, яка поклала своє життя за незалежність України. Це цінні для нас люди. Я думаю, пам’ятні знаки їх ніколи не буде багато. Пам’ятні знаки, це те що нас повертає знову в ті часи. Це куди ми можемо приводити наших дітей, щось показувати, щось розповідати. Це наша історія, нажаль така сумна.     

Андрій Барановський – боєць 95 бригади

Я вірю в перемогу, ми всі готові підти знову ніхто не розслабляється. Ми готові до того, щоб якось це вже закінчувати.   

Вірить у перемогу і Валерій Магарамов – він волонтер. Приїхав допомагати українцям боронитися від кремлівських окупантів із Азербайджану. Валерій збирає необхідні речі бійцям і щомісяця доправляє їх на фронт. Про підступність росіян знає не з телевізора.

Валерій Магерамов– отаман Черкаського крайового товариства українського козацтва

Тоже самое, что в 1990 году русские войска зашли на территорию Азербайджана с трёх сторон. Наши люди вышли, что перекрыть дорогу танкам, но по приказу Горбачёва наших людей давили танками. То же самое сейчас здесь. Украина независимое государство как и Азербайджан они в Сирию, они и на Донбасе они везде я вообще не понимаю, что этим сепаратистам вообще нужно? А Украина есть, была и будет! Самой независимой.  

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .