В Черкасах відкрили дошку пошани
В Черкасах вшанували пам'ять генерал-полковника СБУ Валерія Малікова

В Черкасах вшанували пам'ять генерал-полковника СБУ Валерія Малікова, який вмів перемагати російські спецслужби. На його честь відкрили меморіальну дошку.  Її встановили на будинку де він кілька років жив коли очолював черкаське управління СБУ в Черкаській області. Проект втілив у життя народний архітектор України Василь Дмитренко.

Володимир Отрешко, генерал-полковник у відставці   – Ідея такого проекту народилася серед ветеранів СБУ. І це було пов’язано якраз із відходом у вічність Малікова. Самовідданість Валерія Васильовича вона підкупає і не має аналогів. Це чуйна, видатна, принципова, державницька людина, яка багато зробила для України тому ми все робимо, щоб вшанувати його пам'ять. Ми відкрили меморіальну дошку в Харкові, зараз в Черкасах, видали книгу спогадів про Валерія Васильовича.

Найбільшою заслугою Валерія Малікова вважають вдалу боротьбу із російським сепаратизмом у Криму та захист суверенітету і територіальної цілісності України. Тоді професійні дії вітчизняних спецслужб завадили реалізувати плани кремля і розбурхати півострів.   

Сергій Шевченко, секретар НСЖУ, заслужений журналіст України Він був заступником голови СБУ в той час. Очолював антитерористичний центр. Його дуже велика заслуга в тому, як було організовано роботу і як було проведено операцію в результаті якої Крим залишився у складі Україні. А самозваний президент Мєшков він напевно і до цього часу десь в Москві, а Крим був є і залишиться українським. Не тільки із-за того, що за нього йшла ось така от боротьба, а тому що Крим історично є територією України. Внесок Валерія Васильовича надзвичайно великий саме в цю справу.         

Згадати українського генерала прийшли більше сотні людей: родичі, колеги та ветерани Служби безпеки. Спеціально на подію приїхала і дружина Валерія Малікова. Вона каже, що розчулена атмосферою поваги і шанобливого ставлення до її чоловіка в Черкасах.

 

 

      

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .