На Черкащині пік похолодання очікується  9-10 травня, можливі заморозки
А сьогодні гроза

У тропосфері закріпився потужний висотний циклон, наповнений арктичним холодом, який блокує надходження теплого повітря у наш регіон. При цьому невеликі циклони навколо висотного центру несуть нові порції арктичного повітря, підтримуючи холодну погоду у Східній Європі.

Уже сьогодні вдень все зміниться. Атмосферний фронт, який перетинатиме Черкащину, зумовить грозоів дощі, місцями у супроводі посилення вітру та граду.

Про це попередив Черкаський обласний центр з гідрометеорології.

За грозовим фронтом хлине арктичне повітря, яке знизить температуру на 4-6º, середньодобові температури відповідатимуть середині квітня: вночі 2-7º тепла, вдень 12-17º тепла. Погода змусить змінити свій стиль та підлаштуватись під похолодання.

Пік похолодання на Черкащині очікується 9-10 травня. На поверхні ґрунту прогнозуємо заморозки 0-3º (особливо в низинах та місцях, близьких до водойм). Тож з висадкою розсади теплолюбних культур краще не поспішати. Розраховуємо, що ці заморозки вже будуть останніми цієї весни. Найбільш пізня дата заморозків в області на поверхні ґрунту 28 травня у 1997 році.

Літнього тепла до другої половини травня чекати ще не варто.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .