На Черкащині зафіксовано рекорд тепла за всі роки спостережень
Температури відповідатимуть квітню

В атмосфері над Черкащиною розташувалася висотно-фронтальна зона, в якій сконцентрована велика кількість енергії. Цим прояснюється часта зміна погоди, рвучкий вітер та підвищений температурний фон, що випереджає кліматичний календар майже на місяць.

7 лютого, висотна повітряна течія імпортувала з акваторії Атлантики тепло, яке для Черкащини стало рекордним. Вперше за 76 років метеорологічних спостережень метеостанції області зафіксували +10...+11°. найтепліше було у Золотоноші +13°.

Однак наступна доба нагадає нам, що за вікном все-таки холодний сезон.

Завтра, 9 лютого, погодну ініціативу переймуть атмосферні фронти нового циклону «Paulina», що рухається з Атлантики. Вони поділять Україну на дві зони температурних констрастів. На півночі домінуватиме зима, на півдні весна, а наша Черкащина на межі боротьби двох сезонів.

Яскраво це продемонструють контрасти температур від +8° в Умані до 0° у Золотоноші та опади від дощу до снігу, на окремих ділянках доріг ожеледиця. У північних районах області можливе утворення снігового покриву.

У суботу, 11 лютого відбудеться перебудова синоптичних процесів на південні і до 14 лютого, потужна повітряна течія з північної Африки забезпечить візит тепла на фоні невеликих дощів. Температура вночі 3-8° тепла, вдень 8-13° тепла.

Можливі нові температурні рекорди, оскільки температурний фон відповідатиме квітню.

Із 15 лютого знову погода зміниться. З північними вітрами чекаємо порцію холоду.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .