Аномальне тепло і занадто високий атмосферний тиск прогнозують Черкащині
Загалом лютий буде в межах норми

Із 24 січня на Черкащині не по сезону тепло. Середньодобові температури 1-2º тепла, що на 5-8º вище звичайного. Всі зимові атрибути відсутні, сніговий покрив зійшов, ґрунт талий.

Цікаво те, що за кліматом, саме кінець січня-початок лютого найхолодніший період року у нашому регіоні, відзначили у Черкаському облшасному центрі з гідрометеорології.

Причина – домінування південно-західного повітряного потоку, яке «закинуло» африканське повітря аж на Скандинавію, організувавши 30° спеку на півдні Європи посеред зими.

У фінальні дні січня 2024 відповідальним за синоптичну ситуацію буде масштабний антициклон «ENNO» – гарант хорошої погоди. Атмосфера стабілізується, опади малоймовірні, все частіше з’являтиметься тріумфальне сонце, маловітряно. Температура вночі 0-3° морозу, вдень 2-5° тепла.

З негативу відзначимо утримання аномально високого атмосферного тиску – 771 мм.рт.ст, а це на 17 одиниць вище середніх багаторічних значень. Метеозалежні люди, які страждають на серцево-судинні захворювання, відчуватимуть дискомфорт. При цьому рекорд аномально-високого атмосферного тиску 778 мм.рт. залишився у далекому 1977 році.

Лютий 2024 розпочнеться спокійною погожою погодою. Температура вночі 0-4° морозу, вдень 0-4° тепла.

У п’ятницю, 2 лютого, спостерігатиметься різке падіння атмосферного тиску, оскільки до керування погоди втрутяться атлантичні циклони. Знову щільна хмарність закриє небо, посилиться вітер, задощить на фоні березневих температур.

Тож найближчі вихідні очікуються малокомфортними.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .