Виставка вишиваного живопису відкрилась у Кам’янці
Виставка діє ще впродовж двох тижнів

В картинній галереї Кам’янського державного історико-культурного заповідника відбулася неординарна, цікава подія – відкриття виставки вишиваного живопису Оксани Огій і Наталії Харичкіної. 

Про це повідомили в департаменті культури Черкаскьої ОДА.
 

Відкрила традиційно виставку старший науковий співробітник картинної галереї Тетяна Джулай, яка наголосила, що за більш ніж 25-літню історію існування галереї тут експонувалися пейзажні, сюжетні вишивки Поліни Запари, Наталії Харичкіною, Тетяни Устименко, Сергія Притули, але виставка в парі Оксани Огій з Наталею Харичкіною –вперше. Надзвичайно приємно і відрадно, що кращі традиції вишивальниць продовжує молодь в особі Оксани.
 

Свою колегу представила голова Національної спілки майстрів народної творчості Ольга Мартинова. Ольга Михайлівна розповіла про витоки ниткописного мистецтва, що сягають своїм корінням у глибоку давнину і були привілеєю шляхетних панянок, а згодом стали і надбанням талановитих майстринь з народу.
 

Голова спілки тепло говорила про Оксану і як про талановиту майстриню, і як надійного партнера, і як хорошого менеджера, що дбає про фінансове забезпечення і престиж галереї народного мистецтва України в м. Черкасах. Добрим словом згадали і Наталію Харичкіну, яка щедро ділиться своїм досвідом з Оксаною, надихає багатьох митців на творчість і завжди допомагає всім у біді і радості.
 

На прохання шанувальників творчості пейзажної вишивки Оксана Олегівна розповідала про себе, відповідала на численні питання, спілкувалася з відвідувачами.
Підтримати колегу приїхала Анна Криворотова, одна з авторів проекту художньої фотовиставки «Благословенні Богом українки», що нещодавно експонувалася в картинній галереї і з якою домовлено про нові проекти для кам’янчан і гостей міста.

 

Чудовим, зворушливим музичним подарунком для гостей галереї стала пісня «Моя земля», яку виконала Даринка Овсієнко, вихованка Віри Петрівни Дроботенко, керівника вокальної студії «Ліра» будинку творчості дітей та юнацтва.
Гості з Черкас отримали в подарунок не лише квіти і книги, а й здійснили екскурсію на човнах по Тясминському каньйону, яку провів завідуючий музеєм О.С. Пушкіна і П.І. Чайковського Олександр Мушта.
Виставка діє ще впродовж двох тижнів (приблизно до 10.06. 19). Завітайте!

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .