У Черкасах на Свято Реформації був переповнений найбільший зал міста
Під час заходу відбулося «Створення рукописної Біблії»

31 жовтня в Черкасах пройшло святкування дня Реформації. Найбільший концертний зал міста був переповнений людьми. Організатор заходу - Черкаський обласний комітет Руху Реформації. На заході підбивали підсумки роботи комітету. У русі брали участь майже всі протестантські церкви області.

За два роки організація реалізувала більше 40 проектів. Серед них благодійні акції, освітні заходи, соціальні робота, форум сім'ї, концерти.

- Cьогодні ми зібралися для того, щоб зробити висновки і прозвітувати про виконану роботу комітету Руху Реформації в Черкаській області. Такі заходи дають розуміння правильності та сили єднання всіх церков в досягненні однієї мети, - поділився голова обласного комітету руху Реформації в Черкаській області Валерій Бєляєв.

Представники 12-ти церков різних конфесій створили один музичний колектив, який і виступив на концерті в честь свята. У підготовці останнього брало участь набагато більше представників церковних громад. Gospel united або "Євангеліє об'єднує" - так символічно назвали концерт організатори. Підготовка тривала сім місяців. Хор з сімдесяти чоловік і естрадно -симфонічний бенд виконали 15 пісень в стилі госпел. Всі пісні – українською.

- Це вперше в Черкасах такий масштабний християнський концерт. Ми хотіли прославити Бога та долучити черкащан до стилю в музиці, який існує вже понад сто років, і який цінують у всьому світі. Щоб виконати пісні українською – деякі з них перекладали власноруч, - говорить організатор концертної програми Тетяна Шапошник.

Також в рамках свята Реформації пройшла виставка історії Реформації.

На святі також побував заступник міського голови Черкас Ігор Волошин. Він оцінив масштабність, професійний рівень і важливість події для всього міста, адже на захід зібралася неймовірна кількість людей, яких об'єднують вічні Біблійні цінності.

Під час заходу відбулася акція, номінована в Національний реєстр рекордів України, проект - «Створення рукописної Біблії» від Українського Біблійного Товариства. За його правилами кожен учасник вручну переписував уривок зі Святого Письма. Проект мандрує Україною з 2 червня 2018 року і його мета переписати всю Біблію і таким чином привернути увагу українців до Слова Божого. На наступний рік комітет Реформації планує поглиблено працювати в освітній сфері, підключаючи до цього всі районні центри області. Також організація продовжить роботу над тими проектами, які почала раніше.

Галерея

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .