Відлига на Черкащині зміниться похолоданням: буде слизько
Опади малоймовірні

Середземноморські циклони рухаються із заходу на схід і з одного боку псують погоду, зумовлюючи опади та поривчасті вітри, а з іншого  у розпал зими приносять небувале тепло. За минулу добу температура повітря на Черкащині «стрибнула» від 10° морозу до 3° тепла, атмосферний тиск впав на 10 одиниць. До цих аномалій додався туман з видимістю 200-500 м при поривах вітру 12-14 м/с, розповіли у Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

«Зміни погоди впродовж одного дня погано впливають на стан як хворих, так і здорових», говорив Гіппократ і він правий. Метеозалежним людям досить складно пристосуватися до таких коливань, тому необхідно уважно ставитися до свого здоров’я.

Вдень 19 січня наш регіон перетне холодний атмосферний фронт, температура почне знижуватися і ввечері стане мінусовою . Опади припиняться, але те, що вже випало, замерзне, тому на дорогах та тротуарах буде слизько. Температура впродовж доби 1º морозу – 4º тепла.

У вихідні, під впливом європейського антициклону, синоптична ситуація стабілізується. Надходження арктичного повітря знизить температуру на 3-5°: вночі 4-9º морозу, вдень 1-6º морозу. Істотні опади малоймовірні.

Новий робочий тиждень розпочнеться спокійною зимовою погодою. Температура вночі 5-10° морозу, вдень 0-5° морозу.

На водних об’єктах області внаслідок відлиги відбувається послаблення льодових утворень. Тому виходити на лід вкрай небезпечно!

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .