«Трипільська культура» у Легедзиному відкриється з 1 вересня (ВІДЕО)
Допомогли меценати з Німеччини

З 1-го вересня Державний історико-культурний заповідник «Трипільська культура», що в Легедзиному на Тальнівщині, прийматиме відвідувачів.  Зараз тут активно працюють над реконструкцією. 

Власним коштом відбудувати заповідник, який цього потребував роками, не було ресурсу. Тож області у цьому зголосилися допомогти німецькі меценати. Вони  надають на відбудову понад 20 млн грн.

Зі слів голови облдержадміністрації Романа Боднара,  заповідник має стати осередком популяризації трипільської культури не лише в Україні, а й у світі.

Вже утеплили та пофарбували приміщення, замінили систему опалення. А  свердловина забезпечить музей автономним водопостачанням.  Досі  у літній сезон тут  взагалі  не було  води. На початку вересня, на трасі Київ – Одеса, поблизу Умані встановлять рекламні білборди.

На наступному етапі – 2021-го року – у музеї завершать вхідну вежу, оновлять експозиційне обладнання, облаштують прилеглу територію. Урешті тут зроблять невелике трипільське поселення, де туристи матимуть змогу відчути дух минувшини.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .