Сонячний бездощовий тиждень прогнозують Черкащині
На Великдень можливі грози

Квітень повторив погодній сценарій березня 2024: надзвичайно тепла, сонячна та суха перша половина місяця, та надмірно дощова зі зниженим температурним фоном друга. Такі аномалії сприяли ранньому встановленню в лісах області надзвичайного 5 класу пожежної небезпеки, нові температурні рекорди та небувало ранній прогрів води у Дніпрі до високих значень. Причиною надмірних дощів стали південні циклони, які за 20 днів (березень 11, квітень 9) вилили норму усього весняного сезону!

Додався ще пил із Сахари, який проявив себе жовтими дощами, тож погода не перестає вражати.

Які погодні перспективи на травень, розповів начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Циклонічні вихори з атмосферними фронтами поступилися місцем антициклону «Reiner». Тож на поточному тижні на Черкащині переважатиме сонячна, суха, розкішна літня погода. Температура вночі 5-10º тепла, вдень 18-23°. Не зважаючи на значну кількість сонця, ложкою дьогтю стануть лише рвучкі вітри північно-східної складової.

У неділю, 5 травня, відзначають велике свято – Світле Христове Воскресіння – найважливіше у християнському календарі. За попередніми прогностичними розрахунками, на Великдень очікуємо погожу літню погоду. Місцями можливі грозові дощі.

Сьогодні температура води у Дніпрі в Черкасах на 8 годину 14°С. Середня дата початку купального сезону, коли температура води ≥18º за останні 30 років – 23 травня.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .