Снігопади та ожеледиця завітають на Черкащину у вихідні
Трохи підморозить

Зараз погода на Черкащині більше схожа на березневу. Середньодобова температура перевищує кліматичну норму на 4-5º. Наразі в атмосфері над Черкащиною домінує висотна улоговина, тому час від часу випадатимуть нові порції снігу. Вдень при відлигах сніг тане, вночі зі зниженням температури до 2-4º морозу, підмерзає і робить слизькими дороги та тротуари. Такий лайт-варіант зими утримається ще завтра, вважають в Черкаському обласному гідрометцентрі.

У найближчі вихідні зима готує чергове морозне випробування, до нашого регіону почне надходити арктичне повітря, температура знизиться.

3 лютого сніг, мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь. На дорогах ожеледиця. Температура впродовж доби 3º морозу - 2º тепла.

4 лютого часом невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Температура вночі 3-8° морозу, вдень 4° морозу - 1º тепла.

5 лютого часом невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Температура вночі 3-8° морозу, вдень 1-6º морозу.

Із 6 лютого до керування погодою приступить антициклон «Cäcilie». Розмиваючи хмарність та посилюючи вихолоджування, він надасть нового імпульсу морозам.

6-7 лютого без істотних опадів. Температура вночі 5-10º морозу, вдень 2-7º морозу.

За попередніми розрахунками. така справжня зимова морозна погода триватиме до 11 лютого.

АГРОНОВИНИ. Перезимівля зимуючих культур триває задовільно. За середнього температурного фону 1-5° морозу рослини повторно проходять другу фазу загартування та знаходяться в стані зимового спокою. Їх морозостійкість, у порівнянні з попереднім періодом, дещо підвищилася, однак залишається низькою. І лише за відсутності низьких температур (мінімальна температура повітря не опускалася нижче 12º морозу, на глибині залягання вузла кущіння нижче 7º морозу) загрози для рослин не створювалося.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .