Нинішні дощі - тільки розминка: прогноз погоди на Черкащині на найближчий тиждень
Тепло буде хіба наприкінці квітня

Весна на Черкащині змінила образ. Після переважно сухої та помірно теплої погоди, вона накинула щільну хмарну та дощову «вуаль». Причина – вплив системи південних циклонів. Довгоочікувані дощі охопили Черкащину і їхній вплив збережеться ще добу.

У неділю та понеділок (18-19 квітня) дощі «візьмуть тайм-аут». Температура вночі +1..+6º, на поверхні ґрунту місцями можливі заморозки, вдень +11..+16º.

Добре насичений вологою, температурно-контрастний циклон 20-21 квітня, зумовить «серйозні» дощі, подекуди з грозами у супроводі рвучкого вітру та значного коливання атмосферного тиску. Температура повітря: вночі +2..+7º, вдень +7..+12º.

Нестійка, помірно-тепла з невеликими короткочасними дощами погода зберігатиметься 22-24 квітня.

За спостереженнями агрометеорологів області, стан посівів озимої пшениці на полях області утримується добрий та відмінний. Нових фаз розвитку не спостерігається, рослини продовжують кущитися та розвивати вторинну кореневу систему. У більшості плодових культур спостерігається фаза розпускання бруньок на 6-11 добу після набухання, у гороху на 4-6 добу після сівби відмічається проростання насіння.

P.S. Приходу справжнього весняного тепла поки що перешкоджає безперервне підкачування холодних повітряних мас з арктичного басейну.

Але все ж в останню п’ятиденку квітня очікуємо підвищення температури до +20º.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .