На Черкащину чекає грозовий тиждень
Короткочасні зливові дощі

У цьому році погода травня не перестає дивувати. В Європі циклони заливали дощами та засипали снігом, а на Черкащині з 28 квітня сухо, що ускладнює закінчення весняної сівби. Із 7 травня у нашому регіоні утримується надзвичайна 5 класу пожежна небезпека, наголошує начальник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань.

Проте рівень вологозабезпечення метрового шару ґрунту залишається одним із найкращих за останні 7 років. Дещо вищими вологозапаси були у 2021 році, коли було зібрано високий урожай усіх сільгоспкультур. Незважаючи на те, що наразі загрози виникнення ґрунтової засухи немає, посушлива погода призводить до подальшого підсихання верхніх шарів грунту, які прогріваються до червневих показників 21-23°. 

На поточному тижні поле зниженого тиску провокуватиме утворення локальних грозових осередків з короткочасними зливовими дощами. Збільшення хмарності обмежуватиме денний прогрів повітря, але й завадить нічному вихолоджуванню, тому температура тижня утримається в межах 11-16º вночі та 21-26º вдень.

У вівторок, 23 травня, місцями короткочасні дощі, вдень грози.

Падіння атмосферного тиску вказує на те, що над Азовським морем «закручується» новий циклон, який 24-25 травня наблизиться до Черкащини та проявить себе крроткочасними грозовими дощами, більш інтенсивними вдень.

26 травня циклон покине Черкащину, тому опади припиняться.

У найближчі вихідні синоптична ситуація суттєво не зміниться. Через добрий сонячний прогрів та підвищену вологість вдень можливі короткочасні дощі.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .