На Черкащині прогнозують відлигу зі снігом і дощем
Хляпавка під ногами

Після періоду сильних морозів, у четвер, 18 січня – відлига, температура вдень підвищиться до 6º тепла.

В атмосфері відбулася важлива перебудова синоптичних процесів. Ультраполярні вторгнення, з якими пов’язані тріскучі морози, втратили сили і до керування погодою приступає Атлантика. У наш регіон транспортуватиметься тепле та вологе повітря, завдяки якому температури повернуться до своїх норм, обіцяють синоптики Черкаського центру з гідрометеорології.

Небезпечним «бонусом» залишається ожеледиця.

Зміну погоди відчули вже сьогодні: мінімальні температури не нижче 4-6° морозу, вдень близько 0°, без істотних опадів.

Завтра, 16 січня, атмосферні фронти Балтійського циклону зумовлять періодичне випадання снігу на фоні слабкоморозної погоди.

Середа, 17 січня, короткочасне вторгнення арктичного повітря знизить температурний фон на 5-6º. Температура вночі 10-15º морозу, вдень 2-7º морозу.

У четвер, 18 січня, атмосферні фронти південно-західного циклону на Черкащині зумовлять сніг з переходом у дощ, посилення вітру до небезпечних 15-20 м/с та різке зниження атмосферного тиску на 10-13 одиниць. Температура вночі 4-9º морозу, вдень 1-6º тепла.

Хляпавка під ногами навряд чи викликатиме позитивні емоції та спростить роботу комунальних служб, тож вчасно враховуйте прогнози погоди при плануванні робіт.

У п’ятницю, 19 січня, температура почне знижуватися: впродовж доби 2º морозу – 3º тепла. Дощ поступово перейде у мокрий сніг та сніг.

У наступні вихідні спокійна зимова погода з температурою 2-7º морозу. Сонячних годин стане більше.

На водоймах Черкащини льодовий покрив тонкий. Рибальський азарт часто притупляє відчуття обережності, і люди, ризикуючи життям, виходять на лід, товщина якого не перевищує 5-7 сантиметрів. Це може привести до провалів і загибелі. Міцність льоду можна визначити візуально: лід блакитного кольору – міцний, білого – в два рази слабкіший; сірий, матово-білого або з жовтуватим відтінком – найненадійніший.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .