Лауреатом премії імені Михайла Масла став Володимир Побиванець із Золотоноші

Вже вп’яте на Драбівщині вручено  літературну премію імені Михайла Масла. У такий спосіб  щороку вшановують пам’ять  про цього  поета. Премію його імені отримують літератори , які створили високохудожні поетичні або прозові твори про українське село, красу рідної природи.

Михайло Масло понад 40 років працював у  Ковалівській школі. Нині тут  є  кімната-музей, де  зберігається спадщина поета. Гості ознайомились з  експонатами, поклали квіти до меморіальної дошки, виготовленої з нагоди 100-річчя від дня народження талановитого земляка,  а також до його могили  на сільському цвинтарі.

У сільському будинку культури  зібрались шанувальники художнього слова Тут і  відбулася церемонія вручення премії    . Рішенням конкурсної комісії  її присуджено Володимиру ПобИванцю із Золотоноші за збірку прозОвих творів «Люди землі».

Лауреат розчулений. А цю перемогу, каже, присвячує своєму вчителю  і поводирю творчими стежками Івану Дробному.

Почесним гостем на урочистостях був онук Михайла Кириловича. Він вдячний   землякам за те, що бережуть пам’ять  про діда.

Цю премію нинішній лауреат  отримав цілком закономірно, вважає Володимир Поліщук, який  очолює обласну організацію Національної спілки письменників.

 

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .