«Крутий заміс» розбудив весну на Чигиринщині (ФОТО)
У Мельниках Чигиринського району відшумів традиційний фестиваль

Фестиваль «Крутий заміс», що вже традиційно відбувається у Мельниках Чигиринського району, цими вихідними розбудив весну в Холодному Яру. Жителі навколишніх сіл та гості з Чигирина та Черкас спільними зусиллями проганяли зиму та прикликали весну. Свято, яке зібрало понад 300 учасників, організувала ГО «Холодний Яр — Україна» за фінансової підтримки ТОВ «НВФ «Урожай», що входить до Групи МХП, спільно з Благодійним фондом «Урожай-громаді».

Передає кореспондент «Ільдани».

Свято видалося барвистим, гомінким і різноманітним. Сценарій свята написав відомий у Черкасах поет Олексій Юрін, а втілювали його в життя на сцені і на всіх локаціях «Крутого замісу» артисти Черкаського обласного музично-драматичного театру. Вокальні колективи, серед яких особливо вирізнявся гурт «Козачка» з Чигирина, тішили учасників свята веселими піснями, охочі могли взяти участь у майстер-класі з гончарства, бойове мистецтво славних предків демонстрували вихованці Черкаської школи бойового гопака, а всі присутні могли потанцювати, покатати на конях дітей, взяти участь у конкурсах та погрітися біля вогнищ і поласувати гарячим чаєм й козацьким кулішем.

– «Розбуди весну» ми недаремно вирішили провести в Мельниках, щоб ще раз привернути увагу громадськості до Холодного Яру з  його багатою історією, талановитими людьми і великим потенціалом, – говорить директор ТОВ «НВФ «Урожай» Олександр Анатолійович Воскобойнік. – Вже цього року плануємо  відкрити музей ремесел  Холодного Яру, щоб цей край міг бути цікавим об’єктом  Черкащини і привертати увагу все більшої кількості туристів.

Він же розповів, що музей має  три поверхи, один з яких віддадуть під готель. Адже  минулий рік показав, що потік туристів до Холодного Яру суттєво зріс. До кінця року цей центр ремесел планують відкрити.

– Сьогоднішній захід називається «Розбуди весну». Річ не лише в тому, що зараз такий період у природі на межі зими і весни. Ми повинні розбудити весну у душах людей – оце головне. Розбудити весну в душах, серцях, щоб думати про прекрасне і творити прекрасне, – додав ідейний натхненник фестивалю Юрій Романча, виходець з Мельників, співробітник «Урожаю».

Не обійшлося без подарунків. Співорганізатором цього мистецько-просвітницького заходу виступила ГО «Громадська ініціатива «ЛАД», представник якої на Чигиринщині вручив Медведівській громаді ключі від пожежної машини.

А під кінець дітлахи відшукували серед соломи «Сонцезавра» один з символів свята, і переможець також отримав подарунок. Закінчилось свято файєр-шоу від школи бойового гопака та спалюванням опудала, яке символізувало зиму.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .