Дощі й грози прогнозують на Черкащині у найближчі дні
Зате добрі вологозапаси ґрунту

На Черкащину знову проникло холодне повітря, тому вдень не вище +14º..+15º. Таке похолодання неприємне, до того ж дискомфорту додає поривчастий вітер. Атмосферні процеси розвиваються швидко.

За прогнозом, вже сьогодні антициклон «TRUDI», який подарував сонячну та суху погоду, поступиться місцем новим атлантичним циклонам «GREGOR» та «EUGEN». Тому 6-8 травня прогнозуємо періодичні грозові дощі, коливання температури повітря та атмосферного тиску на фоні посиленого рвучкого вітру.

Про це попередив начальник Черкаського обласного центру Віталій Постригань.

Періодичні дощі підтримуватимуть добрі та оптимальні вологозапаси ґрунту, які наразі в області є найвищими за останні 30 років.

А тепер по порядку.

6 травня невеликі дощі, подекуди грози. Ніч буде теплою +6..+11º, вдень +14..+19º.

7 травня ввечері до нашого регіону наблизяться атмосферні фронти чергового атлантичного циклону, які буквально «зависнуть» над Черкащиною. Тому ввечері 7 травня та 8 травня, на День пам’яті та примирення, часом дощ, місцями гроза. Температура вночі +3..+8, вдень +10..+15º.

На покращення погоди можна розраховувати у неділю 9 травня. Але в ніч на 9 та 10 травня існує висока ймовірність заморозків на поверхні ґрунту.

За попередніми розрахунками, потужна адвекція тепла та сонячна енергія приємно порадують жителів нашої області з 11 травня, температура повітря вдень підвищиться до +25..+27º. Зазвичай літній режим погоди на Черкащині розпочинається 15 травня, тобто є надія, що літо в цьому році розпочнеться вчасно. 

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .