До Черкащини знову йде похолодання з вітром і снігом
Вихідні будуть морозними

Наразі в атмосфері склалася вкрай нетипова синоптична ситуація. Над Європою встановився блокуючий антициклон, і атлантичним вихорам доводиться огинати його по більш північним широтам, після чого вони «пірнають» на південь. Це нагадує гірку, з якої циклони спускаються один за одним. Зміни погоди, а саме різкі коливання температури повітря, атмосферного тиску, посилення вітру – це наслідок їхнього впливу, які можуть негативно позначитсия на самопочутті метеозалежних людей.

Перший циклон, який промчався по східній траєкторії, призвів до потепління на Черкащині. За добу температурний фон підвищився на 8º, атмосферний тиск знизився на 10 одиниць, свідчать фахівці Черкаського обласного центру з гідрометеорології.

Проте січень 2024 не збирається змінювати свій морозний імідж і готує чергове актичне вторгнення.

Найближчої ночі до Черкащини наблизиться холодний атмосферний фронт, який проявить себе невеликим снігом, посиленням вітру та відкриє безперешкодний шлях холодному повітрю. Температура впродовж добі 9-14º морозу. Завтра вдень без істотних опадів.

13 січня, у суботу чергову порцію снігу у наш регіон принесе другий циклон із серії «пірнаючих». Температура вночі 10-15º морозу, вдень 5-10º морозу.

У неділю, 14 січня, вночі без опадів. Вдень невеликий сніг, місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 🌡️10-15º морозу, вдень 1-6º морозу.

Новий робочий тиждень розпочнеться спокійною погодою. Температура вночі 1-6º морозу, вдень 3º морозу - 2º тепла.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .