Цілий тиждень бабиного літа очікує на черкащан
Шкода тільки - знову без опадів

Осінь не перестає нас дивувати - в середині жовтня ПОВЕРНУЛОСЯ ВЕРЕСНЕВЕ ТЕПЛО.
В той час, як на півночі Європи та у Центральній Росії осінь кружляє в хороводі штормових циклонів, Україна залишається цитаделлю атмосферного благополуччя. Допомагає в цьому південний антициклон, який сприяє повільному надходженню теплого повітря і в наш регіон. Минулі вихідні на Черкащині відзначилися дуже теплими днями, завдяки яким середньодобова температура була в межах 11..14º тепла, що на 2-6º вище кліматичної норми. Ночі ж були туманні і прохолодні, як і подобає в умовах антициклону.

Про це повідомив Черкаський обласний гідрометцентр.

Тож сьогоднішнє рішення міського виконкому щодо початку опалювального сезону 25 жовтня повністю відповідає температурним показникам.

За прогнозом, на поточному тижні, незважаючи на залякування циклонів як з півночі так і із Середземномор’я, Черкащина залищиться під опікою антициклону зі стабільною сухою та тихою погодою. При цьому південні вітри не дозволять нічній температурі знизитися до заморозків, і залишать її у межа 3-8º тепла. Вдень, завдяки сонячній енергії, температура сягатиме аж 18-23º тепла.

Незручність – протяжні зони туманів. В умовах великих добових коливань температури без них нікуди. Лише сильні роси, нічні та ранкові тумани, які являються додатковим джерелом вологи для рослин, можуть створювати дискомфорт. Водіям і пішоходам варто бути особливо уважними.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .