Без спеки і контрастів: комфортну погоду обіцяють синоптики для Черкащини (ВІДЕО)
Все за кліматом

Весна 2023 розпочалася ще в січні і запам’ятається ранньою та однією із найдовших за останні 30 років спостережень. До середини квітня температурний фон перевищував норму на 2-3°. Надалі майже місяць було холодно, температури відповідали березню, на поверхні грунту спостерігалися заморозки. Із 13 травня температурний фон «стрибнув» у метеорологічне літо. Незважаючи на такі температурні гойдалки, весна 2023 видалася звичайною і лише за рахунок історично дощового квітня 100% забезпечена опадами.

Такі підсумки весни підбив Черкаський обласний гідрометцентр.

За останні 30 років на Черкащині удвічі збільшилася кількість надмірно дощових травнів. Рекордсменом за кількістю опадів 130 мм залишається 1993 рік. А найбільш сухим – травень 1986 року, коли випало менше 1 мм.

Комфортну, спокійну, переважно суху та сонячну погоду нового робочого тижня формуватиме антициклон «WIOLA», найбільш позитивний вплив якого виявиться у відсутності спеки. Причина – вітри північної складової транспортуватимуть сухе та прохолодне повітря, тому ранки свіжі, легка кофтинка не завадить. Проте, температурний фон без різких контрастів співпадатиме з кліматом: вночі 10-15º, вдень 20-25º.

У найближчі вихідні синоптична ситуація зміниться, до нашого регіону наблизяться атмосферні фронти, які проявлять себе грозовими дощами різної інтенсивності.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .