Прибуток українських лісівників зріс до майже мільярда гривень за перший квартал
Значно перевершив показник 2023 року

У першому кварталі цього року прибуток ДП «Ліси України» зріс до майже 1 млрд грн, значно перевершивши показник 2023 року (за результатами минулого року прибуток компанії склав понад 3 млрд грн, збільшившись у два рази порівняно з економічними показниками державних лісогосподарських підприємств у 2022 році).

Попередні економічні показники діяльності держкомпанії у січні-березні 2024 року повідомив гендиректор ДП «Ліси України» Юрій Болоховець.

За його словами, реалізація необробленої деревини становила майже 5,1 млрд грн. Тобто на 1,2 млрд грн більше, ніж у першому кварталі 2023 року. Сплата податків зросла на понад 850 млн грн. Прибуток до оподаткування збільшився до майже 1 млрд грн.

Серед негативних факторів, які позначилися на результатах – блокада західних кордонів. Дорога експортна логістика стала ще дорожче, що вдарило як по переробникам, так і по лісівниках.

Серед позитивних факторів – закриття лісгоспних цехів переробки. Утримання їх в ринкових умовах не мало сенсу. Роздержавлення ринку переробки посилило конкуренцію, прозорість, значно зменшило корупційні ризики. Більш відчутно відмова від лісгоспної переробки позначиться на економічних показниках другого-третього кварталів.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .