Золотоніські лісівники уже готують площі під майбутні ліси
Планують створити 50 гектарів нових лісів

Завдяки сприятливим погоднім умовам у Золотоніському лісгоспі активно ведуть роботи з підготовки площ під майбутні ліси.

Під час наступної весняної лісокультурної кампанії у лісгоспі планують створити лісових культур на загальній площі у 50 гектарів. Про це повідомив головний лісничий Ігор Міщенко. За його словами, станом на сьогодні вже здійснено підготовку ґрунту в обсязі 31 гектар. Одночасно золотоніські лісівники проводять глибоке рихлення ґрунту з внесенням мінеральних добрив.

Про це повідомила пресслужба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Протягом зими на підготовлених площах ґрунт уляжеться, там накопичиться достатньо вологи і, таким чином, будуть створені оптимальні умови для садіння майбутнього лісу.

«Попередня осіння підготовка ґрунту із дотриманням усіх технологій дасть змогу оперативно та якісно створити лісові культури навесні. Посадковим матеріалом лісгосп забезпечує себе сам. Зараз триває збір лісового насіння. А на лісових розсадниках зростає 820 тис. шт сіянців для забезпечення потреби лісгоспу під час наступної лісокультурної кампанії», – розповідає директор Золотоніського лісгоспу Микола Бас.

Загалом протягом 2019 року у Золотоніському лісгоспі проведено лісовідновлення на площі 117,6 га, з них створено лісових культур на 69,9 га.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .