Єгері Черкащини склали 130 протоколів на браконьєрів за цей рік
Перевірили понад 300 мисливців за вихідні

Працівниками державної лісової охорони та єгерської служби лісгоспів Черкащини протягом цього року було складено 130 протоколів на браконьєрів та порушників правил полювання, з них 94 протоколи – з початку сезону полювання.

За словами Володимира Рибалки, завідувача сектору мисливського господарства обласного управління, це є результатом ефективного проведення численних рейдів з охорони державного мисливського фонду. Так, з початку 2019 року по області працівниками лісогосподарських підприємств, з метою виявлення порушників правил полювання, було проведено 1027 рейдів. Приміром, тільки протягом минулих вихідних мисливствознавцями та єгерською службою держлісгоспів у ході рейдів було перевірено  понад 300 мисливців.

Про це повідомила пресслужба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Серед виявлених найбільш поширених порушень – відсутність у мисливців документів, передбачених ст. 14 Закону України  «Про мисливське господарство та полювання», полювання в заборонених місцях та в недозволений час.

До слова, автомобілі держлісгоспів, задіяні у рейдових патрулюваннях, обладнані GPS-трекерами, а рейдові групи забезпечені засобами фото та відеофіксації.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .