Визначено сімох переможців в обласному конкурсі есе
Переможців визначали у двох вікових номінаціях

У Черкасах підбили підсумки обласного етапу Всеукраїнського конкурсу есе «Діти єднають Україну».

Члени журі, серед яких поетеси та перекладачки Наталія Горішна й Ганна Клименко, а також працівники Черкаської обласної бібліотеки, визначили сімох переможців у двох вікових категоріях.

Серед претендентів віком від 10 до 14 років лідерами стали: Владислав Мосійчук (І місце, м. Христинівка), Єлизавета Барановська (ІІ місце, м. Умань) та Євгеній Шарапов (ІІІ місце, м. Звенигородка).

У віковій категорії 15 – 18 років перше місце посіла Вікторія Поліщук (смт. Маньківка), друге – Яна Нагорна (с. Косенівка Уманського р-ну), третє розділили Катерина Адаменко (м. Монастирище) й Тетяна Мороз (м. Сміла)

Про це повідомили в департаменті культури Черкаської ОДА.
 

До участі в змаганні долучилися юні автори з 11 районів та 5 міст обласного значення. На адресу конкурсної комісії надійшла 31 робота. Фахівці мали оцінити твори за змістовністю, відповідністю темі конкурсу, грамотністю й оригінальністю.

Якість есе була неоднакова: від свіжих, навіть по-молодіжному зухвалих думок і прикладів до стереотипних і штампованих фраз. Траплялися й випадки плагіату. Однак усі переможці підійшли до поставленого завдання творчо, з фантазією й щирою переконаністю у висловлених ідеях. Тож на всеукраїнському рівні роботи представлять нашу область більш ніж гідно. Відразу після ухвалення членами журі остаточного рішення найкращі есе були надіслані до Національної бібліотеки України для дітей для участі в другому турі змагання.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .