У Сулинському заказнику у браконьєрів вилучили близько 2,5 кілометрів сіток
Загальний розмір завданої шкоди склав 83 666 грн.

При проведенні природоохоронного рейду в ніч на 31 серпня 2019 року спеціалістами Управління екологічного (нагляду) контролю у Черкаській області та водного патруля підрозділи РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаській області в заказнику «Сулинський» затримано порушників, які намагались незаконно виловлювати рибу. У порушників вилучено човен, мотор, шість мішків із сітками кроком вічка 65х65 мм.

За вчинення незаконних дій по вилову риби на громадян складено адміністративні протоколи за 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил охорони та використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду). Порушникам загрожує штраф в розмірі до двадцяти чотирьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

Про це у своєму дописі на ФБ повідомив начальник  Управління екологічного нагляду  (контролю) у Черкаській області Олександр Позняков.

Загалом двома рейдовими групами в період з 30 по 31 серпня на території заказника «Сулинський» та неподалік сіл Москаленки та Вереміївка Чорнобаївського району виявлено та вилучено 37 мисинових сіток висотою два з половиною метри та загальною довжиною близько 2590 метрів, 1 промисловий ятір на 4 кулі довжиною кожної 25 метрів, в яких знаходилась риба видів плітка, густера, лящ. Оскільки сітки необирковані та заборонені до використання в даному місці складено Акти виявлення та вилучення, матеріали в подальшому передаються до органів Національної поліції для порушення кримінальної справи по факту вчинення браконьєрства.

Загальний обрахований розмір завданої шкоди державі склав 83666 грн.

Частина живої риби з ятеру випущена, інша риба здана під реалізацію до рибоприймального пункту, після чого гроші перераховуються до державного бюджету.

Отже, загальна довжина сіток, вилучених протягом одного рейду, становить близько двох з половиною кілометрів! Державна екологічна інспекція Центрального округу і надалі працюватиме для попередження та припинення браконьєрського вилову риби

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .