За хабар затримали майстра лісу Черкаського військового лісництва
Тридцять вісім кубометрів незаконного лісу зловмисник оцінив у 51 тисячу гривень

 Учора, першого листопада, викрито та затримано старшого майстра лісу ДП «Черкаське військове лісництво» безпосередньо під час одержання ним неправомірної вигоди в сумі 51 тисяча гривень.

Про це повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

Установлено, що вказана службова особа впродовж жовтня 2018 року вимагала у представника  одного з ТОВ неправомірну вигоду у виді грошових коштів в сумі 51 тисячі гривень за передачу необлікованих лісозаготівельних матеріалів із військового лісництва (пиловника соснового, деревини 1-го, 2-го та 3-го сорту) загальною кількістю 38 кубометрів без дотримання відповідної процедури закупівлі.

   Затримання проводилось спільно зі слідчими слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Черкаській області  та за оперативного супроводу працівників відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю вказаного Управління, в рамках проведення контролю за вчиненням злочину за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

   Неправомірну вигоду у сумі 51 тисяча гривень в затриманого нечистого на руку старшого майстра лісу вилучено. Наразі тривають першочергові слідчі дії.

   Затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу, відсторонення від посади та арешт майна.

Довідково:
•    ч. 3 ст. 368 КК України, «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, тобто дії, предметом якої була неправомірна вигода у значному розмірі, або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, - карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна».

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .