Але потрібно ще

Обладнання для реанімаційного відділення отримала Черкаська дитяча міська лікарня. Це апарат штучної вентиляції легень, біохімічний аналізатор та дозатор лікувальних речовин.

Докладніше про це дивіться у сюжеті «Ільдани».

Черкаська дитяча міська лікарня презентувала отримане вартісне і довгоочікуване обладнання. Майже два мільйони гривень спрямували на його придбання з міського бюджету депутати Черкаської міськради. Апарати отримали лабораторія лікарні та реанімаційне відділення. Йдеться про апарат штучної вентиляції легень, біохімічний аналізатор, дозатор лікувальних речовин. Від моменту отримання воно вже врятувало мінімум одне дитяче життя.

Щиро радіє новітній апаратурі завідуюча клініко-діагностичною лабораторією лікарні Євгенія Корня. Унікальний біохімічний аналізатор робить загальний аналіз крові протягом двох хвилин і при цьому дозволяє одночасно обробляти 60 пробірок. Другий аналізатор, італійського виробництва, також має цілу низку переваг.

Зі слів заступниці міського голови Людмили Бордунос, зупинятися на досягнутому не можна, адже таких апаратів штучної вентиляції треба шість – за кількістю ліжок у реанімації. Потреб – нагальних і дійсно необхідних – у лікарні вистачає. Тому лікарі сподіваються, що гарну справу, яка отримала сьогодні хороший старт, депутати міськради продовжать і надалі.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .