Третій обласний чемпіонат бригад екстренної медичної допомоги відбувся в Черкасах (ФОТО)
Перемогли уманчани

Вчора, 15 травня, в КУ «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ЧОР» пройшов Третій обласний чемпіонат бригад екстренної медичної допомоги. Участь у ньому взяли 7 бригад екстреної медичної допомоги з усієї області, які взаємодіяли з працівниками поліції та ДСНС.

Такі ралі проводились з метою підвищення професійного рівня знань і відпрацювання практичних навичок із надання екстреної та невідкладної медичної допомоги постраждалим.

Відкривав змагання заступник начальника Управління охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації Олег Найдан, який також нагородив почесними грамотами Черкаської обласної державної адміністрації медиків:

«Хочу побажати вам, щоб ви достойно показали свої знання і навички. І, незважаючи на результати, всім гарного настрою і успіхів. Ще однією почесною місією сьогодні для мене є вручити нагороди за успіхи в роботі, багаторічну сумлінну працю в галузі охорони здоров’я, високий професіоналізм, відданість справі та активну громадянську позицію».

За програмою учасники змагань виконували п’ять завдань різної складності. Всі задачі були максимально наближеними до реального життя та проходили в різних локаціях. Щоб учасники не здогадувались, що на них чекає попереду, ситуації було зашифровано під кодовими назвами «Повітря» (ДТП), «Квест», «Нелюбов» (реанімація), «Дружба» (падіння з висоти). Були також і теоретичні завдання.

Суддями та експертами були фахівці з Навчально-тренувального відділу та адміністрації центру.

Кожна бригада ЕМД  показала знання у дотриманні протоколів надання медичної допомоги при невідкладних станах. Та переможцем змагань за загальною кількістю набраних балів стала команда Уманської станції швидкої медичної допомоги.

«Такий чемпіонат стимулює усіх учасників прагнути підвищення рівня професіоналізму, адже будь-яке неправильно прийняте рішення вартує пацієнту життя. Ми дуже старалися і дякуємо нашому головному лікарю Гурбичу Сергію Теофановичу за підготовку. Також Фесуну Ігорю Анатолійовичу за організацію, за підтримку та за можливість показати свої професійні здібності», – діляться враженнями переможці змагань з Уманської станції швидкої медичної допомоги.

Нагороду переможцям та подарунки всім командам вручив директор КУ «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ЧОР» Ігор Фесун.

«Цей чемпіонат є важливим стимулом для безперервного навчання та удосконалення знань і практичних навичок бригад, від яких залежить життя та здоров’я пацієнтів. Працівники екстреної медичної допомоги завжди готові до бою. Ви показали свої професійні здібності, адже постійно поспішаєте для того, щоб допомогти людям. Мене переповнює гордість від того, що змагання відбулися на високому рівні», – зазначив Ігор Фесун.

Галерея

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .