Споконвічна проблема: Черкаси і Руська Поляна «посварились за межу» (ВІДЕО)
Міські депутати розширили межі обласного центру. Громада сусіднього села виступила проти

18 січня міські обранці проголосували на оновлений проєкт адміністративно-територіальних меж обласного центру. Документ представили сусіднім громадам. Зокрема, 16 лютого очільник Черкас разом із представниками департаменту архітектури відвідали сесію Руськополянської ОТГ. Пояснили, чому обласному центру необхідно розширюватися, навели аргументи, представили оновлений план міста. Але вже за кілька днів на сесію Черкаської міської ради прибув очільник цієї громади і висловив позицію сільської громади.

На думку селян, розширення меж Черкас за рахунок сусідніх сіл не дасть нічого, окрім обурення мешканців цих громад. Дубіївка, Геронимівка та Руська Поляна мають чіткі межі й намір об’єднатися. Оновлений генплан обласного центру може їх порушити. Території, які опинилися на перетині меж Черкас та Руськополянської ОТГ, ще й здають в оренду. Це дозволяє наповнювати бюджет села, пояснює Олег Гриценко, сільський голова Руськополянської ТГ. Компенсувати цю частину коштів не варіант – мова йде про  мільйони гривень щороку.

Проте в міського голови Черкас Анатолія Бондаренка інша думка. Він вважає, забудовувати в’їзд до Черкас аби-як і аби-чим недоречно. Об’єднувати сусідні села до обласного центру вважає логічним рішенням, дозволяло б це законодавство.

Наразі копії проєкту нових адміністративно-територіальних меж Черкас надали на ознайомлення й іншим сусіднім громадам – Червону Слободу та Будище. У департаменті архітектури вважають, право на спірну територію доведеться захищати в судовому порядку.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .