Смілянське лісництво визнано кращим в Україні
У фіналі сміляни перемогли серед 11 лісництв України

Смілянське лісництво ДП «Смілянське лісове господарство» Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства – переможець конкурсу Товариства лісівників України на краще лісництво за результатами роботи у 2017 – 2018 роках.

Про це повідомила прес-служба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Днями були оголошені результати конкурсу Товариства лісівників України на краще лісництво за результатами роботи у 2017-2018 роках. У другому етапі конкурсу взяли участь 11 лісництв лісогосподарських підприємств  від Волинської, Донецької, Житомирської, Кіровоградської, Луганської, Сумської, Харківської, Хмельницької, Черкаської, Чернігівської та Чернівецької обласних рад Товариства лісівників України.

Учасники мали продемонструвати високий рівень ведення лісового господарства,
забезпечення ефективного відтворення, охорони і захисту лісу. Оцінювалась також садиба лісництва, що мала відповідати сучасним умовам ведення лісового господарства і лісокористування. До уваги бралося технічне оснащення і стан розташованих у садибі лісництва лісогосподарських служб (пожежхімстанція, склад лісового насіння, майданчик для збереження технічних засобів, методичні кабінети, комунікаційні засоби тощо), благоустрій і естетичне оформлення садиби лісництва.

Додаткові бали давало облаштування рекреаційних ділянок у лісовому фонді лісництва і розміщення інформаційних матеріалів з метою поширення у суспільстві знань про роль лісів у природі та житті людини. Нарешті, багато важило й те, як впроваджуються в роботі лісівників наукові розробки і передові технології, зокрема на розсадниках і у лісовирощуванні.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .