Ріст захворюваності на Черкащині став підставою для додаткових протиепідемічних заходів (ВІДЕО)
В громадах мають ухвалити план дій із недопущення погіршення епідситуації

Додаткові заходи протиепідемічного характеру рекомендують вживати органам місцевого самоврядування на Черкащині. Відповідне рішення ухвалили на засіданні Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Це пов’язане зі значним зростанням захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції.

Зі слів генерального директора центру контролю та профілактики хвороб Володимира Папача, показник захворюваності на 64,6% вище епідемічного порога, розрахованого для області, та на 33,4 % більше, ніж попереднього тижня.

Дуже високий рівень інтенсивності епідпроцесу спостерігається в більшості територіальних громад. Це свідчить про швидке поширення захворюваності, тож необхідні невідкладні заходи.

Заступник начальника Черкаської ОВА Антон Царюк наголосив, що місцеві комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій мають ухвалити план дій із недопущення погіршення епідситуації. Також рекомендовано розглянути питання організації навчального процесу в освітніх закладах і проведення масових заходів.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .