На Черкащині зафіксовано 45 випадків хвороби Лайма (ВІДЕО)
Небезпечна штука

Із початку року в області зареєстровано 45 випадків захворювання на хворобу Лайма. Зараження людей стається під час відпочинку в паркових зонах, перебування на дачних та присадибних ділянках. У більшості випадків хворі фіусують факт присмоктування кліща або укусу невідомою комахою.

Недуга супроводжується характерним клінічним проявом – мігруюче почервоніння шкіри у вигляді кільця шириною 2 – 5 см з більш блідим центром. Тривалість інкубаційного періоду варіюється в межах від 1 до 53 днів, найчастіше – 12 днів. У містах та районах визначено 249 територій, де є збудники хвороби Лайма, інформують у Черкаському обласному центрі контролю та профілактики хвороб  МОЗ України.

Високий рівень природної інфікованості відмічається на територіях парків «Сосновий Бір», «Перемога», мікрорайонів «Соснівка», «Дахнівський», парку «Софіївка» в Умані. У цьому році досліджено 248  кліщів, у 15 з них виявлено збудник хвороби Лайма.

Спеціалісти наголошують, якщо вам не вдалося самостійно видалити кліща або з’явились перші ознаки захворювання – треба негайно звернутися до лікаря.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .