Лісова охорона Черкащини провела майже 900 рейдів для виявлення порушників та браконьєрів
Сплачено штрафів на суму 15453 грн.

Працівниками державної лісової охорони та єгерської служби лісгоспів Черкащини протягом цього року було складено 107 протоколів на браконьєрів та порушників правил полювання, з них 71 протокол – протягом сезону полювання на пернату дичину.

За словами Володимира Рибалки, завідувача сектору мисливського господарства обласного управління, – це є результатом ефективного проведення численних рейдів з охорони державного мисливського фонду. Так, з початку 2019 року по області працівниками лісогосподарських підприємств, з метою виявлення порушників правил полювання, було проведено 868 рейдів.

Про це повідомила прес-служба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Серед виявлених найбільш поширених порушень – відсутність у мисливців документів, полювання в заборонених місцях та в недозволений час, полювання з під’їзду на автомототранспорті, а також на плавучих засобах з працюючим двигуном.

Загалом за цей період було нараховано та добровільно сплачено штрафів за порушення правил полювання на загальну суму 15453 грн.

Найбільш результативно у боротьбі з браконьєрами спрацювали Канівський лісгосп – 16 адмінпротоколів, Лисянський та Уманський лісгоспи – по 15 адмінпротоколів.

Автомобілі держлісгоспів, задіяні у рейдових патрулюваннях, обладнані GPS-трекерами, а рейдові групи забезпечені засобами фото та відеофіксації.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .