Екологи виявили скид неочищених стічних вод до водосховища
Хтось незаконно врізався до зливової каналізації

Реагуючи на звернення громадян в засобах масової інформації з приводу несанкціонованого підключення до мережі зливової каналізації біля розважального комплексу «Бочка», спеціалісти Держекоінспекції Центрального округу провели обстеження території по вул. Максима Кривоноса та прибережної смуги Кременчуцького водосховища.

Встановлено, що 20 квітня 2019 року невстановленими особами внаслідок незаконного підключення до зливової каналізації здійснено залповий скид неочищених стічних вод до Кременчуцького водосховища, що призвело до його забруднення. Після того, як місцеві жителі зателефонували до місцевої аварійної служби, скид припинився.

Про це у своєму дописі на ФБ повідомив заступник начальника Управління екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Державної екологічної інспекції Центрального округу Олександр Позняков.

Інспекторами на місці події відібрано проби води та обстежено прилеглу земельну ділянку. Проби направлено на проведення відповідних досліджень на предмет перевищень забруднюючих речовин.

Зливові, талі води з території міста Черкаси відводяться за допомогою 14 випусків зливової каналізації в Кременчуцьке водосховище, які знаходяться на балансі КП «Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів» та які необладнані відповідною системою очистки.

Відповідно до ст. 21 ЗУ «Про відходи» та ст. 33 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» до повноважень органів міських рад належить питання пов’язані з належним контролем, організацією та безпечною утилізацією відходів на підконтрольній території.

Державною екологічною інспекцією у Черкаській області неодноразово повідомлялось про дану проблему Черкаську міську раду. На даний час вимушені констатувати відсутність зрушень по вирішенню проблеми місцевими органами!

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .