Депутати міськради під час сесії посперечались про сплату податків та приєднання села Свидівок до Черкас
Сесія міської ради

Звинувачення про несплату податків та збої в роботі системи голосування. Депутати міськради на сесії мали розглянути галузеві та земельні питання. Проте після кількох годин обговорень пропозицій чиновників до порядку денного так і не дійшли. Натомість знайшли час для суперечок. Про все це далі у сюжеті Вікторії Чорнобривець.

Початок сесії затримується через церемонію покладання квітів у пам’ять про загиблих майданівців. Сесію відкривають хвилиною мовчання за Небесною Сотнею. Опісля – згадують і про героїв, які досі живуть серед нас. Віталій Загребенний урятував двох малолітніх дітей від вогню, що охопив приватний будинок.

Сесію продовжили розглядом звернень чиновників та представників громади. До трибуни виходить депутат Свидівської сільської ради із питанням про приєднання села до міста. З її слів, більшість жителів підтримують ініціативу об’єднання з Черкасами. Настрої людей, каже пані Кулик, дізнавалися шляхом обговорень та опитувань.

Чиновниця каже, бюджет Свидівка становить понад дев’ять мільйонів гривень, левову частку його - кошти з оренди земель. У планах – розвиток туристичної галузі та збереження рекреаційної зони. Проте громадський активіст Дмитро Кухарчук каже, жителям Черкас теж варто відповісти на питання, чи потрібне місто об’єднання із Свидівком.

Суперечки та дискусії першої половини сесійного дня продовжилися на фоні банерів. Їх перед початком засідання почепили невідомі. Зміст плакатів закликав одного з депутатів заплатити податки.

Також озвучив сплачені суми податків на землю, транспорт, пенсійний фонд та інше. Всього, зі слів чиновника, віддали у казну понад 30 мільйонів гривень податків. У свою чергу додав, що як депутат міської ради має право знати, куди йдуть кошти з бюджету міста та як вони розподіляються. Анатолій Бондаренко пояснив, у чому суть сплати податків підприємств, які очолює Олександр Згіблов.

Перша половина сесійного дня не задалася й тому, що система голосування почала давати збій. Не всі депутати мали змогу проголосувати, деякі звернення колег повертали на повторне голосування. За майже три години роботи до розгляду порядку денного чиновники так і не дійшли.

Теги:

#місто

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .