Браконьєрами у Сулинському заказнику виявились працівники Полтавського рибоохоронного патруля (ФОТО)
Масштаби завданої шкоди вражають

Держекоінспекцією Центрального округу неодноразово повідомлялось про кілометри витралених сіток на території Національного природного парку «Нижньосульський» та заказника «Сулинський» (межі Полтавської та Черкаської областей), що вказувало про систематичне браконьєрство в даному регіоні. Повідомлення про браконьєрство були опрацьовані правоохоронцями Служби безпеки України та проведена відповідна робота з припинення цього беззаконня. Дуже прикро, коли ті, що повинні були охороняти рибні ресурси, виявились самі браконьєрами з великої літери.

Про це у своєму дописі на ФБ повідомив заступник начальника Управління екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Державної екологічної інспекції Центрального округу Олександр Позняков.

До речі, охоронні зобов’язання по Сулинському заказнику покладені на місцеві адміністрації та Полтавський рибоохоронний патруль.

В ході оперативного відпрацювання працівниками Служби безпеки України та Держекоінспекції Центрального округу вилучено у працівників Управління Держрибагенства у Полтавській області (Полтавський рибоохоронний патруль) більше 400 сіток різних видів та різних розмірів, мішки з поплавками, автомобіль марки УАЗ, два човни «Прогрес» під моторами 80 та 100 кінських сил, а також виловлену рибу різних видів. Шкода, завдана природно-заповідному фонду, склала 387 тисяч 998 грн.

Уявіть, скільки б ще загинуло риби, якби ці сітки потрапили та використовувались в подальшому на водоймах. Тому, спільна системна робота з правоохоронними органами дала результат, спрямований на збереження водного живого біорізноманіття в заказнику.
Системна робота триває.

Довідково. Су́линський ландша́фтний зака́зник — природоохоронна територія загальнодержавного значення. Заказник створено на території Чорнобаївського району Черкаської області та Глобинського району Полтавської області, у пригирловій частині річки Сули.

Заказник являє собою один з найбагатших за видовим складом флори і фауни водно-болотних комплексів центральної України. Є основним на Кременчуцькому водосховищі нерестовищем, місцем нагулу і зимівлі різноманітних видів риб: щуки, коропа, ляща, синця, судака тощо.

Місце гніздування та відпочинку багатьох видів перелітних птахів, серед яких: чапля жовта, реготун чорноголовий, лежень, кулик-сорока, ходуличник, дерихвіст степовий, які занесені до Червоної книги України.

Входить до складу Нижньосульського національного природного парку.

Галерея

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .