Захистити малий бізнес
Захистити малий бізнес

Під прапорами та автоколоною. Захистити малий та середній бізнес від банкрутства просять підприємці. Для того, аби обласні та місцеві чиновники почули їх, найактивніші бізнесмени взяли участь у мітингу. В умовах карантину було вирішено скористатись форматом автопробігу. Залишаючись у авто та в масках, учасники не порушують правил. І при цьому мають змогу висловити свій протест проти карантинних обмежень для ведення бізнесу. Пані Тетяна займається підприємництвом з 96-го року. На сьогодні змушена тримати найнятих працівників та сплачувати соціальні внески у державну казну, аби їм нараховували стаж.

Таке розшарування підприємців несправедливе, додає пані Тетяна. У приклад  ставить касирів, мовляв, ті теж несуть загрозу зараження членам своїх родин, працюючи в магазині. Захистити ФОПів просить і Леонід Запорожець. Він організовував акції протесту проти законів про касові апарати та кешбек. Цього разу підготував звернення до обласних та міських керманичів щодо підтримки черкаських підприємців в умовах карантину.

До карантину бізнесменів збурили нові правила ведення справи: необхідність використання касових апаратів, впровадження електронного чеку, кешбек та високі штрафи за порушення законодавства. Діставшись до вищого керівництва, активісти домоглись, аби законопроєкти переглянули. Чиновники профільних міністерств пообіцяли, що від законодавчих змін малий та середній бізнес не постраждає.  Натомість,  те, що не знищило малий бізнес минулої осені, карантин завершує зараз.

Підприємці просять обласних керманичів, аби ті допомогли організувати торгівельні майданчики з урахуванням усіх епідеміологічних норм та забезпечили засобами захисту. Все заради того, аби ФОПи могли законно та безпечно для себе і клієнтів реалізовувати товари та послуги. А відтак не збанкрутувати, коли карантин закінчиться. Колективне звернення  про  підтримку  бізнесменів направили  голові облдержадміністрації та міському голові.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .