Чорнобаївські «ВІКІНГи» повернулися з фантастичними результатами з чемпіонату України
Кільікість нагород важко перелічити

12-13 квітня 2019 р. відбувся Чемпіонат України з пауерліфтингу та окремих вправ UPC. Цей турнір був відбором до головної події року, який проходитиме восени в Києві  «GPA-IPO & GPA-D Eurasian Cup 2019».

Цими вихідними в Україні було проведено чотири різні турніри під егідою різних федерацій. Але поки за кількістю учасників жодна з організацій не досягла рівня UPC: від 360 спортсменів у 570 номінаціях, що є черговим рекордом по обох показниках за всю історію існування федерації UPC.

З різних областей України, а також з Молдови, Грузії, Білорусії, Швеції, Кіпру з'їхалися найсильніші представники цього силового виду спорту, тому очікувались динамічні та запеклі змагання. У деяких вікових та вагових категоріях розгорілась небувала конкуренція.

Участь в турнірі взяли спортсмени вже іменитого Чорнобаївського спортивного клубу «ВІКІНГ» в складі з 13 спортсменів в 20 номінаціях (9 хлопців та 4 дівчини). Більшість з них є вже досвідченими, адже брали участь у чималій кількості змагань всеукраїнського і світового рівня, і тому їм добре відомий дух суперництва та напруги. Та були і дебютанти, які вперше випробовували свої сили в силовому триборстві та окремих вправах на всеукраїнському рівні. Тому команда старалася скласти гідну конкуренцію  суперникам  та повернутися додому з чудовими результатами.

Після урочистостей розпочалися динамічні та запеклі змагання, які тривали протягом двох днів, з ранку до пізнього вечора.

Чорнобаївські «Вікінги» взяли участь в 20 вправах та вибороли 12 золотих , 5 срібних , 3 бронзових та 6  нагород в Абсолютній першості, ставши Чемпіонами та Призерами Чемпіонату України з пауерліфтингу та окремих вправ UPC  і посіли такі призові місця: 

1. Гонтар Валентин (капітан):

- пауерліфтинг до 75 кг - 1 місце (сума 650 кг);

присідання 230 кг, жим 150 кг, тяга 270 кг;

- пауерліфтинг Абсолютна першість (серед всіх вагових категорій) - 2 місце;

Рекорд України, Європи і Світу !!!

- двоборство до 75 кг - 1 місце (сума 420 кг);

- двоборство Абсолютна першість (серед всіх вагових категорій) - 1 місце;

Рекорд України, Європи і Світу !!!

- станова тяга  до 75 кг - 1 мiсце (270 кг Кг );

- станова тяга Абсолютна першість (серед всіх вагових категорій) - 1 місце;

Рекорд України та Європи !!!

Виконаний норматив «ЕЛІТА України»

2. Гришко Вадим:

- підйом штанги на біцепс  до 67,5 кг - 2 мiсце (65 кг);

 3. Жадько Олексій:

- двоборство до 100 кг - 3 місце (сума 360 кг);

(жим 130 кг, тяга 230 кг);

 4. Данник Андрій:

- екстремальний жим штанги вагою 75 кг - 2 місце ( 53 повторень);

- підйом штанги на біцепс  до 100 кг - 2 мiсце (82,5 кг );

- підйом штанги на біцепс Абсолютна першість (серед всіх вагових категорій) - 3 місце;

5. Гаджієв Вюгар:

- жим штанги лежачи до 90 кг - 3 місце (155 кг);

6. Чорногор Віталій:

- підйом штанги на біцепс  до 75 кг - 2 мiсце (65 кг);

7. Раковський Віталій:

- підйом штанги на біцепс  до 75 кг - 3 мiсце (60 кг)

8. Слуцький Ярослав 18 років:

- двоборство до 82,5 кг - 1 місце (сума 287,5 кг Teen)

(жим 110 кг, 177,5 кг);

9. Карпич Марія 16 років (МСМК):

- екстремальний жим штанги вагою 25 кг - 1 місце (96 повторень Teen);

Рекорд України !!!

- підйом штанги на біцепс до 56 кг  - 1 мiсце (30 кг  Teen);

10.  Гончаренко Тетяна 15 років:

- станова тяга до 67,5 кг  - 1 мiсце (91 кг  Teen);

Рекорд України, Європи і Світу!!!

11.Микульський Денис 14 років:

- станова тяга до 82,5 кг - 2 місце (190 кг Teen );

- підйом штанги на біцепс до 82,5 кг - 1 мiсце (57,5 кг  Teen);

Рекорд України!!!

12. Зоря Віта 14 років:

- екстремальний жим штанги вагою 35 кг - 1 місце (72 повторення Teen);

Рекорд України!!!

- підйом штанги на біцепс до 60 кг - 1 мiсце (40 кг  Teen);

Рекорд України!!!

- підйом штанги на біцепс Абсолютна першість (серед всіх вагових категорій) - 1 місце;

13. Шамрай Ліля 14 років:

- екстремальний жим штанги вагою 25 кг - 1 мiсце (86 повторень Teen);

- підйом штанги на біцепс до 52,5 кг  - 1 мiсце (31 кг  Teen);

Рекорд України!!!

Підтримати Чорнобаївську команду, привітати та надихнути атлетів на нові успіхи   поїхав з спортсменами до Києва і президент  Чорнобаївського спортивного клубу «Вікінг» Григорій Петрович Душейко, меценат проведення чемпіонату Світу в м.Києві у листопаді 2018 року та один із головних спонсорів проведення  Чемпіонату України з пауерліфтингу та окремих вправ UPC 2019 р. Він висловив надію, що спортсмени продовжуватимуть показувати красиву безкомпромісну і спортивну боротьбу, яка допомагатиме визначити найсильнішого, демонструватимуть блискучу витримку і незламну жагу до перемоги.

«Здоров’я вам, наснаги, оптимізму і нових яскравих перемог. Слава Україні», - сказав на завершення виступу президент клубу Григорій Душейко.

«Від участі в турнірі ми отримали великий заряд мотивацій на наступні змагання, всі отримали дуже гарний досвід, який надасть ще більшої впевненості спортсменам для досягнення поставлених командних завдань. Адже змагальний дух завжди дає наснагу. Хоча й була  конкуренція, та результатами задоволені. Хлопці й дівчата гідно представили наш клуб. Ми вкотре довели, що СК «ВІКІНГ» на сьогодні є одним з найсильніших клубів України. Щиро дякуємо Душейку Григорію Петровичу, президенту клубу, та Мірошниченко Аллі Олексіївні, селищному голові смт. Чорнобай за велику підтримку учасників команди, за те, що вони в нас вірять, переймаються і допомагають», - говорять учасники команди.

Спортсмени СК «ВІКІНГ» дякують організаторам турніру та керівництву федерації Ukrainian Powerlifting Committee: президенту - Воробью Богдан Юрійовичу ; віце-президенту - Погасію Олександру Володимировичу ; суддям турніру — Костенку Юрію Олексійовичу, Романчуку Андрію Олександровичу, Косяку Андрію Васильовичу, Литвиненку Олегу Васильовичу, Мичці Івану В'ячеславовичу, Починку Олегу Григоровичу, Зайчуку Ігорю, Козаку Миколі ; спікеру - Шитому Артему Івановичу та Черніченко Антоніні ; секретарю - Гамарнику Ігорю Дмитровичу . за гостинний прийом, прекрасну організацію турніру і за бойову атмосферу. А найголовніші слова вдячності вони адресують своїм рідним і близьким.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .