Звенигородська бібліотека відзначила 120-річний ювілей
При бібліотеці створено центр краєзнавства та народознавства

Відзначення Всеукраїнського дня бібліотек на Звенигородщині збіглося зі ще однією поважною датою – 120-річним ювілеєм Звенигородської центральної районної бібліотеки ім. Юхима Кримського.

Про це повідомляє сайт "Вісті Черкащини".

Так, минуло рівно 120 років відтоді, як Юхим Степанович Кримський – педагог-просвітитель, видавець, літератор й бібліограф, батько всесвітньовідомого академіка Агатангела Кримського, передав місту свою бібліотеку в понад 2000 томів. Її читачем міг стати кожен мешканець міста та довколишніх сіл. Працювала бібліотека навіть у вихідні та святкові дні.

З неї й веде початок сьогоднішня районна книгозбірня, яка стала не тільки місцем зустрічі з книгою, а й осередком дозвілля та відпочинку. І навіть навчання, бо, окрім всього іншого, маючи інтернет-центр, працівники бібліотеки проводять безкоштовне навчання комп’ютерній грамотності, надають відповідні консультації щодо користування комп’ютером та інтернетом.

В бібліотеці діє сучасний бібліотечний простір «ComorkБібліотек@», із комфортним обладнанням, зоною Wі-Fі. Це місце, де люди можуть поспілкуватися, попрацювати, зустрітися з цікавими особистостями. При бібліотеці створено центр краєзнавства та народознавства, вона співпрацює зі школами, районним краєзнавчим музеєм, районним будинком культури, іншими установами.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .