Золотоніський водоканал не пустив інспекторів на свою територію: є що приховувати?
Держекоінспекція буде звертатись до правоохоронних органів

«Ось Вам прозорість!!! Ось Вам відношення до контролюючого органу та природи керівників комунального підприємства «Міський водоканал» Золотоніської міської ради!!! Невже є що приховувати???

Ось таке відношення побачили екоінспектори, коли завітали до підприємства на перевірку виконання припису та відбору проб скиду в річку Суха Згар. Замість того, щоб разом відібрати проби води, визначити її властивості задля забезпечення безпеки навколишнього природного середовища керівник підприємства вибрав шлях не допуску посадових осіб Держекоінспекції з формальних, необґрунтованих підстав, що є неприйнятним та незрозумілим»,  - ось так у своєму дописі на ФБ відреагував начальник  Управління екологічного нагляду  (контролю) у Черкаській області Олександр Позняков на поведінку керівництва Золотоніського водоканалу, яке не допустило інспекторів на своє підприємство.

Як я раніше вже повідомляв https://www.facebook.com/poznyakov0205.sasha/posts/985335841662297, Шостий апеляційний суд 19 лютого 2019 року підтвердив рішення Черкаського окружного адміністративного суду від 27 вересня 2018 року про обмеження скиду з перевищенням нормативів ГДС в річку Суха Згар КП «Міський водоканал» Золотоніської міської ради.

Державною екологічною інспекцією Центрального округу 17.07.2019 року здійснено виїзд на комунальне підприємство «Міський водоканал» Золотоніської міської ради, м. Золотоноша, вул. Шевченка 156 для проведення позапланової перевірки виконання вимог припису № 43 від 02 травня 2018 року щодо дотримання умов скиду зворотних вод в р. Суха Згар та проведення організаційно технічних заходів по ліквідації перевищень ГДС забруднюючих речовин у зворотних водах, після очисних споруд.

До проведення перевірки інспекторів не допущено, про що складено відповідний акт та винесено протокол на директора КП «Міський водоканал» Золотоніської міської ради про невиконання законних вимог посадових осіб.

Також Держекоінспекція вимушена звернутись в подальшому до суду стосовно зобов’язання підприємства допустити інспекторів до перевірки та враховуючи, що є рішення Черкаського окружного адміністративного суду щодо обмеження скиду з перевищенням нормативів ГДС, яке КП «Міський водоканал» зобов’язано виконувати, Держекоінспекція буде звертатись до правоохоронних органів для вжиття заходів реагування.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .