Заморозки у найближчі ночі, але літо вже на порозі: прогноз погоди на Черкащині
13-14 травня очікуємо грозові дощі

У минулі вихідні хвиля Середземноморського тепла захлеснула Черкащину і стовпчики термометрів впевнено перетнули позначку +22..+24º, а середньодобова +15..+18º відповідала літньому режиму погоди.

Проте погодну ідилію порушив холодний атмосферний фронт, який сьогодні у першій половині дня перетнув Черкащину, проявивши себе слабкими окремими дощами. І за синоптичною класикою, атмосферний тиск почав зростати, вітер повернув на північні румби, транспортуючи у наш регіон порції арктичного повітря, тому температура знизиться. Ночі 10 та 11 травня ще будуть холодні 1-6° тепла, на поверхні ґрунту прогнозуються заморозки 0-3°. Сонячна енергія вдень поступово прогріватиме повітря до 18-20°.

Про це попередив Віталій Постригань, начальник Черкаського обласного гідрометцентру.

Вже з 12 травня розраховуємо на метеорологічне літо. З південними вітрами до нас пошириться тепле повітря з південних широт: температура вночі 8-10°, вдень спекотні 25-27°, температурний фон 17-18° що вище звичайного на 2-4°.

Така погода підтримає стрімке зростання пожежної небезпеки, яка наразі на Черкащині – надзвичайна 5 класу.

За попередніми розрахунками, 13-14 травня очікуємо грозові дощі.

Сьогодні температура води у Дніпрі в Черкасах на 8 годину 14 °С. Середня дата початку купального сезону, коли температура води ≥18º за останні 30 років – 23 травня.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .