За три дні на Черкащині випала півмісячна норма дощу
Найближчі вихідні будуть спекотні

І знову репетиція осені. Всупереч клімату, такі холодні аномалії у цьому році спостерігаються у найспекотніший період року. Наразі, завдяки південному циклону, на Черкащині хмарно та прохолодно. Середньодобові температури 19-21º, що на 2-3º нижче кліматичної норми. До того ж, завдяки активізації атмосферних розділів, добре виконується «план» по опадах. За три дні (2-4 серпня) у нашому регіоні випала півмісячна норма дощу – 21-31 мм, лише у Чигирині та Каневі 5-12 мм або 10-30% місячної норми.

Взагалі, за аналізом Черкаського гідрометцентру, літо 2022 різне. Перша половина (до 11 липня) аномально тепла – температурний фон вище норми на 1,5º, а друга на 2º холодніше клімату. Винуватці – циклони довгожителі з Приазовʼя.

Дощі покращили умови вегетації пізніх сільгоспкультур та створювали сприятливі умови для поповнення ґрунтової вологи у верхніх шарах грунту.

За прогнозом, в атмосфері створюється своєрідна синоптична ситуація і найближчим часом Черкащина перебуватиме у зоні впливу антициклону з півночі та циклону з півдня.

Температурний фон 24º, що на 2º перевищить кліматичну норму. Температура вночі 13-18º, після полудня стовпчики термометрів фіксуватимуть 27-32º. Не уникнути і короткочасних грозових дощів.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .