За порушення земельного законодавства нараховано понад 11 млн гривень завданої шкоди
З них сплачено майже 6 млн гривень

За одинадцять місяців державні інспектори Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області здійснили 1163 перевірки з питань дотримання вимог земельного законодавства, під час яких виявлено 672 порушення.

Про це інформує Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області.

За результатами перевірок загалом проведено 392 розрахунки розміру шкоди, заподіяної внаслідок порушень вимог земельного законодавства на загальну суму 11 млн 330 тис. грн. З них добровільно сплачено 5 млн 931 тис.

У ході роботи фахівці обласного Держгеокадастру оформили матеріали адміністративних справ, виявивши 635 порушень. За цими фактами вжито заходів реагування, зокрема на порушників накладено стягнення на загальну суму понад 153 тис. грн, із них добровільно сплачено 111,6 тис. грн.

Також за підсумками перевірок направлено 71 клопотання до органів державної влади та органів місцевого самоврядування про приведення ухвалених розпоряджень і рішень про передачу земельних ділянок в оренду, власність та користування у відповідність до законодавства.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .