Взяти під варту екс-голову черкаського апеляційного суду вирішив ВАКС
Йдеться про Володимира Бабенка

15 травня за клопотанням прокурора САП слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому голові апеляційного суду Черкаської області, який обґрунтовано підозрюється у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах. Про це повідомляє Судово-юридична газета з посиланням на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

Мова йде про Володимира Бабенка, щодо якого Вища рада правосуддя 3 квітня 2023 року надала згоду на утримання під вартою.

Колишній голова апеляційного суду Черкаської області вчинив дії, спрямовані на відчуження комунального майна, а саме об’єкту нерухомості вартістю понад 15 млн грн, на користь одного з місцевих приватних товариств. Так, за рішенням органу місцевого самоврядування, вищевказаний об’єкт нерухомості був переданий суду в оперативне управління для володіння, користування, крім відчуження. Незважаючи на це, колишній голова суду намагався відчужити це майно третім особам. Проте злочин так і не було закінчено з причин, які не залежали від його (колишнього голови суду) волі.

Нагадаємо, з 30 червня 2021 року Володимир Бабенко вважається особою, що переховується від органів влади. Тоді минулими справами екс-голови суду зацікавилось СБУ. А в грудні 2022 року Володимира Бабенка оголосило у розшук вже НАБУ.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .