Втекли і рибу покинули: в урочищі «Чорна яма» виявлено 13 кг «нічийних» судаків
Збитки сягнули майже 38 тис грн

Державними інспекторами Управління Державного агентства рибного господарства у Черкаській області під час проведення рибоохоронної рейду на Кременчуцькому водосховищі в урочищі «Чорна яма» поблизу станції «Панське» Золотоніського району о 12 год. 00 хв. 07 лютого 2019 року виявлено рибу судак в кількості 42 штуки, приблизною вагою 13 кг.

Риба була виловлена в Липівському орнітологічному заказнику п’ятьма забороненими знаряддями лову «телевізорами», які знаходились поруч з рибою. 

Про це повідомила прес-служба Черкаського рибоохоронного патруля.


Розрахунок збитків за незаконне добування водних біоресурсів здійснювався відповідно по Постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно – заповідний фонд». В результаті було встановлено, що збитки, нанесені рибному господарству України, складають 37 926 грн. 00 коп. 


На місце скоєння правопорушення було викликано працівників слідчо-оперативної групи Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області для фіксування факту правопорушення.

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.
 

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .