ВРУ проголосувала за законопроект про військове капеланство, підготовлений митрополитом Черкаським та Чигиринським Іоанном
Тепер важливо підтримати його в другому читанні

6 червня Верховна Рада України у першому читанні проголосувала за законопроект 10244-1 «Про військове капеланство», який сприятиме кращому служінню капеланів різних конфесій нашим воїнам та їх родинам.

Про це повідомляє «Козацький край» з посиланням на прес-службу Синодального управління військового духовенства Православної Церкви України.

Сильний дух – сильна армія. Цей законопроект є надзвичайно важливим в формуванні професійного інституту капеланства в Україні, адже в Україні йде війна, а військові як ніколи потребують підтримки капеланів. У 2014 році священнослужителі опинилися разом із військовими в районах бойових дій та під час виконання ними бойових завдань, а відтак вони піддають небезпеці життя, можуть бути поранені або ж отримати інвалідність. Законопроект має законодавчо врегулював капеланську діяльність та забезпечити соціальний захист капеланів.

Автори законопроекту ставили за мету сприяння забезпеченню конституційних прав військовослужбовців та працівників Міноборони й інших організацій на свободу світогляду і віросповідання.

Законопроект передбачає створення капеланських об’єднань, котрі взаємодіятимуть із державою на партнерських засадах.

Міноборони та інші відповідні структури укладатимуть з ними генеральні угоди душпастирської опіки.

Також законопроект № 10244−1 визначає гарантії забезпечення державою реалізації права особового складу на свободу віросповідання та душпастирської опіки.

Ідейним натхненником закону є Голова Синодального управління військового духовенства митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан (Яременко), який протягом всього свого керівництва на посаді Головного капелана ПЦУ вболівав за його ухвалення і підносив молитви за розвиток капеланської служби в Україні.

Розроблявся законопроект народними депутатами та представниками всіх релігійних організацій і був узгоджений зі Всеукраїнською радою церков.

Синодальне управління військового духовенства Православної Церкви України закликає підтримати в цілому текст проекту закону 10244-1 в другому читанні.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .