Впродовж вихідних рятувальники Черкащини 20 разів виїжджали на ліквідацію пожеж сухої рослинності
Їм допомагали лісівники та місцеві пожежні бригади

Впродовж вихідних рятувальники Черкащини 20 разів виїжджали на ліквідацію пожеж сухої рослинності.

Про це повідомили в управлінні ДСНС в Черкаській області.

Одна з наймасштабніших пожеж була ліквідована у селі Трушівці Чигиринського району. Пожежу сухої рослинності на площі близько 5 гектарів впродовж 20 хвилин ліквідували силами чергового караулу Чигиринської пожежно-рятувальної частини та спецтехніки з Чигиринського лісгоспу.

У селі Кривець Маньківського району з пожежею, яка охопила 3 га сухої трави та 120 дерев, рятувальники з маньківської пожежно-рятувальної частини боролися понад дві години.

У Черкасах загорання сухої трави призвело до поширення вогню на поле з посівами кукурудзи. На боротьбу з вогнем в районі вулиці Сурікова прибули рятувальники 1-ї та 19-ї державних пожежно-рятувальних частин, а також місцева пожежна команда Руськополянської ОТГ. Спільними зусиллями пожежу о 19:10 вдалося локалізувати, а ще за 15 хвилин повністю ліквідувати. Вогонь пожежі встиг знищити посіви кукурудзи на площі 500 м.кв.

Водночас у Канівському, Смілянському та Золотоніському районах загорання сухої рослинності на відкритих територія призвело до поширенню вогню і на надвірні споруди та житловий будинок.

Через необережне поводження з вогнем, у Драбівському, Катеринопільському районах та місті Черкаси вигоріла суха рослинність на загальній площі у 6 гектарів.

Аналогічні пожежі сухої трави та сміття впродовж вихідних рятувальники приборкали у Чигиринському, Чорнобаївському, Черкаському районах та селищі Катеринопіль.

Гектар сухої трави вигоріли на відкритій території в місті Тальне. Тут причиною загорання стали дитячі пустощі з вогнем.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .