Військових, які обороняли Донецький аеропорт, вшанували в Черкасах (ВІДЕО)
Кіборгам з Черкас вручили нагрудні знаки

Військових, які обороняли Донецький аеропорт, вшанували в Черкасах. Пам’ятні заходи відбулися біля меморіального комплексу на площі Слави. Спершу тут провели молебень, після чого представники міської та обласної влади, військові, їхні рідні й небайдужа громадськість поклали квіти на знак пошани до учасників операції.   

За стійкість, безстрашність і непереможність українських захисників самі проросійські бойовики, які були вражені мужністю наших військових, назвали кіборгами.

19 січня 2015 року обірвалося життя 40-річного бійця 95-ї аеромобільної бригади Збройних Сил Олексія Панченка. Сьогодні до меморіалу прийшла його дружина.

А в краєзнавчому музеї мужнім захисникам, зокрема й тим, хто брав безпосередню участь у боях за ДАП, вручив почесні грамоти та нагрудні знаки голова обласної державної адміністрації Олександр Скічко.

Їхній подвиг увіковічнили в «Книзі пам’яті». Її сьогодні на зберігання передав обласному краєзнавчому музею очільник  області. 

Нагадаємо, бої за Донецький аеропорт розпочалися 26 травня 2014 року після того, як термінал аеропорту захопили бойовики угруповання «ДНР», і тривали до 22 січня 2015-го.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .